От 2021 г. насам Изпълнителна агенция Главна инспекция по труда“ (ИА

...
От 2021 г. насам Изпълнителна агенция Главна инспекция по труда“ (ИА
Коментари Харесай

По 2000 проверки всяка година организира ГИТ в рискови обекти

От 2021 година насам Изпълнителна агенция „ Главна ревизия по труда “ (ИА ГИТ) годишно възнамерява по 2000 проверки в обекти на надзор в цялата страната, които са оценени като високорискови по повод използването на трудовото законодателство. Това оповестиха от организацията по време на заключителна онлайн конференция по план „ Оптимизация и нововъведения в ИА ГИТ ".

Проектът е финансиран по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд.

Проектът е почнал през 2016 г. и главната му цел е повишение на потенциала на ИА ГИТ за ефикасно реализиране на нейните функционалности. В рамките на дейностите е изработен регистър на рисковите обекти за надзор, създадени са въпросници за самоконтрол, подготвени са над 300 чиновници за работа с въпросниците и методиката за обмисляне на активността.

Създадена е електронна библиотека с потребна информация за инспекционна активност. Въведени са образования и в региона на международната трудова употреба. 

Чрез плана са се създали и практики, ориентирани към битка със сивата стопанска система и недекларираната претовареност в предприятия. В резултат на дейностите годишно са предоставени над 200 000 мостри на така наречен еднодневни трудови контракти.  
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР